Boerderij 

De Muetstege

Wandelen met de wandelmeester

Samen met de (B.V-er = bekende Vordenaar J) Wandelmeester uit Vorden, hebben we de Muetstege wandeling uitgezet.

Wandelmeester uit Vorden luistert naar de naam Harry Jansen. Harry wandelt al enkele jaren de beroemde 8 bruggen en 8 banken route in de omgeving van Vorden. Daarbij vertelt hij over de lokale geschiedenis met veel humor.

Wandelmeester Harry

Ik wilde ook onze gasten laten kennismaken met de “niet echte broer van Herman Finkers”.

Daarom is Harry “in te huren”, voor ’n prachtige wandeling van 6.3 kilometer. We vertrekken, na enige historische verhalen, vanaf de boerderij. Lopen dan via het rododendron laantje richting huize de Velhorst. Via de oude moestuin bij huize de Velhorst, gaan we richting het witte bruggetje.

Harry vertelt u over al het natuurschoon, wat u onderweg tegen komt.

Vanaf het witte bruggetje, steken we de prachtige rivier de Berkel over. Het stuk van Almen richting Lochem, wordt binnenkort weer teruggelegd in haar oorspronkelijke meanderende vorm.

Al lopende langs de Berkel, komen we uit bij de beroemde Staring koepel. De Staring koepel ligt op ongeveer 1 kilometer van de boerderij.

We steken de Berkel over met de handtrekveer. Dit is ’n bijzondere ervaring voor zowel jong als oud. Na ’n kort stukje door de wei te hebben gelopen, beklimmen we de Staring koepel en genieten van het prachtige uitzicht over de Berkel en haar mooie omgeving.

Boerderij de Muetstege route

Na dit bezoek, gaan we weer richting de Muetstege.

De slogan van de wandelmeester, wil ik graag met u delen:

Achterin de kast heb ik stoute schoenen staan.
Ik heb ze net gepast en houd ze lekker aan.


Adres
Lageweg 6
7241 SK Lochem
Nederland

Email ons
Info@boerderijdemuetstege.nl

Bel ons
06-51330668